Stedenbouw & Landschapsarchitectuur

Wat maakt een plek aantrekkelijk om te wonen? Niet alleen het type huis maar zeker ook de omgeving waarin het staat. Hoe is de wijk opgezet, zijn er winkels en parken in de buurt, hoe is de bereikbaarheid, kan er worden gesport, is er rekening gehouden met duurzaamheid?
Stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten zijn van oudsher sterk in het inrichten van de buitenruimte. Het belang van het nut dat ‘het volk’ hierbij meedenkt wordt meer en meer onderkend. Ook het tegengaan van verkwanseling en verrommeling is steeds vaker een issue.

Bijgaande artikelen laten iets zien van ontwikkelingen in Amsterdam op het gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het artikel over rioolproblemen laat zien dat er wel eens iets mis kan gaan. Vrijwel onderaan een artikel over duurzaam wonen. Helemaal onderaan een artikel over de ongewenste komst van een biomassacentrale ten behoeve van de stadsverwarming waarop onder andere IJburg is aangewezen. Helaas heeft de rechter inmiddels groen licht gegeven voor de bouw ervan.

BOUWSTENEN VOOR HET CENTRUMEILAND

IEDEREEN WIL WEL AAN EEN PARK WONEN

AAN COMMUNITY MOET JE WERKEN

METEN = WETEN

AAN DE BEURT MET RIOOLPROBLEMEN

GEEN MONSTERS IN HET DIEMERPARK

INZETTEN OP DUURZAAMHEID

BIOMASSACENTRALE DIEMEN – WE MOETEN DIT NIET WILLEN