Farewell MD-11

2014, uitgave KLM Flight Operations MD-11_cover
ISBN 90 902 855 35

In 2014 nam KLM afscheid van haar karakteristieke driemotorige vliegtuig. Daardoor is het niet meer mogelijk als passagier nog op de MD-11 te vliegen. De uitfasering van dit toestel betekent ook het einde van de 80-jarige samenwerking tussen KLM en McDonnell-Douglas. Op 25 oktober vond de allerlaatste lijnvlucht plaats. Op 11 november werden er nog drie afscheids-
vluchten uitgevoerd.

Ter herinnering aan dit fraaie toestel met de zo typerende staartmotor, verscheen het boek Farewell MD-11, waarvoor ik veel (eind)redactionele werkzaamheden heb verricht. Naast bijzondere, nooit eerder vertoonde foto’s bevat het boek mooie en opmerkelijke verhalen van allerlei KLM’ers uit verschillende divisies.

Klik hier om de tweede druk van het boek te bestellen.

De opbrengst van het Farewell-boek gaat naar Wings of Support, een particulier initiatief van de medewerkers van KLM en Martinair. Kinderen in landen waar deze maatschappijen op vliegen, krijgen onderdak, onderwijs en medische hulp. Alleen al in 2012 werden er 66 projecten verwezenlijkt in vijftien verschillende landen.