Over mij

Leuk dat u meer over mij wilt weten!
Natuurlijk pas ik, evenmin als u, niet op een A4-tje.

Schrijven doe ik over allerlei onderwerpen. Als gevolg van mijn oorspronkelijke beroepsachtergrond publiceerde ik aanvankelijk veel op het gebied van de gezondheids- en welzijnszorg. Na het volgen van mijn opleiding journalistiek kreeg én greep ik de kans mijn passie voor schrijven te combiMeren met mijn passie voor luchtvaart. Dit resulteerde onder meer in zowel het schrijven als het redigeren van teksten voor de Farewell-boekenserie waarin KLM afscheid neemt van een drietal iconische vliegtuigtypes waarmee zij decennia lang de wereld bevloog.

Even makkelijk schrijf ik echter ook over andere onderwerpen, variërend van burgerinitiatieven tot taalgebruik en van natuur tot stedenbouw. Daarbij ga ik graag op onderzoek uit zodat onderbelichte zaken de noodzakelijke aandacht kunnen krijgen. Zo liet ik kort na de arrestatie van de Nederlands-Argentijnse oud-Transavia-piloot Julio Poch, die ervan verdacht werd tegenstanders van het Argentijnse militaire regime uit vliegtuigen te hebben gegooid, al (op dat moment zeer onwelkome) kritische geluiden horen.

Ik ben geen nieuwsjunk. Mijn expertise ligt op het gebied van achtergrondartikelen, onderzoeksjournalistiek, recensies en interviews.

Heb ik u geïnterviewd ten behoeve van een artikel dat in de media zal verschijnen? Mijn concepttekst kunt u altijd vooraf lezen waarbij correctie in geval van feitelijke onjuistheden uiteraard welkom is. Mijn insteek is immers dat zowel u als ik met de uiteindelijke publicatie goed uit de verf komen.

Kernwoorden die bij mij passen zijn luisteren en inleven, breed geïnteresseerd, zoeken naar verbanden, gaan voor diepgang en kwaliteit, gezond kritisch en integer, maatwerk. Natuurlijk ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).