Martinair MD-11 Aviation Legend

2016, uitgave Stichting Aviation Legends Martinair MD-11-boek
ISBN 9090296111
UITVERKOCHT

In de zomer van 2016 kwam er een einde aan de lange periode dat de driemotorige (McDonnell) Douglas-jets in Nederland hun thuisbasis hadden. Na KLM nam ook Martinair afscheid van de MD-11.
Deze luchtvaartmaatschappij vervoerde met de MD-11 en eerder met de DC-10 zowel passagiers als vracht.

Ter herinnering aan deze fraaie ‘driepitters’ met de karakteristieke staartmotor, wordt het boek Martinair MD-11 Aviation Legend – Martinair’s Tri-jets and Douglas history uitgebracht. Het boek, waarvoor ik de eindredactie verzorg, zal tot stand komen met bijdragen van (oud)Martinair-medewerkers en andere DC-10- en MD-11-fans.
Met hoofdstukken over de verschillende afdelingen van Martinair, gaat deze uitgave vooral over de mensen en de ‘Red Spirit’ die hen bindt. Daarmee geeft dit boek een unieke inkijk in de wereld van de (McDonnell) Douglas-vliegtuigen bij Martinair. Uniek fotomateriaal zal hierbij niet ontbreken.
Het is het derde boek in de reeks die gestart is met twee KLM-MD-11-boeken. Het Martinair-boek wordt in dezelfde kwaliteit uitgebracht en heeft dezelfde lay-out en vormgeving. Met dit derde “rode” boek maakt de MD-11-fan zijn verzameling compleet!

Klik hier voor de recensie in Up in the Sky.