Dutch at Heart – Het Verhaal

2017, uitgave Stichting Farewell MD-11
ISBN: 90 824 666 14
UITVERKOCHT

Met de uitfasering van de Fokker 70 verdwijnt het laatste vliegtuig van Nederlandse makelij uit de vloot van de Nederlandse luchtvaart. De 97-jarige geschiedenis van KLM met Fokker komt hiermee tevens ten einde.

Een beeld van het hoofdstuk dat deze twee Nederlandse bedrijven met elkaar schreven, wordt geschetst in het boek Dutch at Heart. Aan bod komt hoe KLM in 1920 met de F2 haar reputatie vestigde en met welke historische Fokker-vliegtuigtypen vervolgens werd gevlogen. Ook is er volop aandacht voor de periode waarin KLM Cityhopper opereerde met de hoogdekkers die Fokker na de oorlogsjaren bouwde: de F27/Friendship en later de Fokker 50.
Evenmin wordt voorbijgegaan aan de F28/Fellowship, het eerste passagiersstraalvliegtuig dat Fokker op de markt zette en waarmee NLM/KLM Cityhopper vanaf 1978 vloog. Tot slot komen de Fokker 100 en de Fokker 70 uitgebreid aan bod.

De uitgave bevat veel persoonlijke Fokker-(vlieg-)verhalen, gecombineerd met bijzondere, nooit eerder vertoonde beelden. Voor dit laatste is materiaal ter beschikking gesteld door zowel het Fokker-archief als diverse privéverzamelaars.
Valentin Ocheda verzorgt de vormgeving, ik de eindredactie. Dutch at Heart past uitstekend in de serie over de reeds uitgefaseerde Nederlandse MD-11’s. Het is een mooie aanwinst voor de liefhebber van karakteristieke vliegtuigen. Bestel je het nu dan verzeker je je niet alleen van dit unieke boek dat in beperkte oplage wordt uitgegeven, maar ook van een zeer speciale herinnering.

Dit unieke boek dat in een oplage van 2000 exemplaren is uitgegeven, was op de dag van verschijnen al uitverkocht. Bij voldoende belangstelling volgt een herdruk.

Klik hier om de tweede druk te bestellen.