Bijtende stemmingmakerij

Stemmingmakerij. Daar houden ze van op het IJburgse blog Bijtend. In een reactie op het tumult dat op diverse internetfora is uitgebarsten over een mogelijk proefverlof van Volkert van der G, spreekt de blogschrijver het vermoeden uit dat de natuurvriend en moordenaar van Pim, al wel lid zal zijn van de Vereniging Hou Diemerpark Groen (HDG) in geval IJburg zijn uitvalsbasis wordt. Een criminaliserende beschuldiging die in een goedkope soap niet zou misstaan.
Een compleet lachertje is de jij-bak waarmee Bijtend vervolgens denkt te scoren. De blogschrijver meent een punt te hebben met de opmerking dat het niet te controleren is of Volkert van der G lid is van HDG ‘omdat die vereniging nooit uitspraken doet over het ledenaantal en wie nu precies lid is’.
Bijtend heeft geen enkele reden daar zo negatief over te doen. Op het internet zijn legio bonafide verenigingen te vinden die hun ledenaantallen niet aan de grote klok hangen. Over wie er precies lid is zwijgt iedere club in alle talen, tenzij het om de namen gaat van bobo’s zoals er zijn bestuurs- en ereleden.
De poging om met dit issue ronkend te scoren over de rug van HDG, pakt wel heel bedroevend uit als je eenmaal weet dat haar tegenspeler IJburg Gastvrij/Diemerpark voor Iedereen, zelfs heimelijk doet over wie haar eigen drijvende krachten zijn. Dit zich op Facebook manifesterende belangengroepje verwijst bij navraag hierover naar haar eigen tijdlijn. Of ik dat raar vind? Ja! Omdat ik daar uitsluitend kulinfo aantref.
Zelf kiest Bijtend ook voor anonimiteit. Met Garfield als neef. Ach, waarom ook niet als je jezelf presenteert als Kiss-katje?
Tja, katten kunnen bijten en krabben. En in tegenstelling tot menig ander dier hebben ze weinig belang bij het Diemerpark. Alhoewel, er huizen veel vogels en er is toch geen betere prooi dan een blauwborst, snor of koekoek?
Vindingrijk is Bijtend wel, dat moet zijn gezegd. In een van haar eerdere blogs, bij uitzondering geschreven door – de eveneens katachtige – Zwarte Panter, zette zij HDG neer als Eco-taliban. Niet geheel onbegrijpelijk als je op de Facebookpagina van de zich tegenwoordig Vrienden van het Diemerpark noemende vereniging ziet wat ze allemaal liken. Puur eco-stemmingkwekerij, iets anders kan ik er niet van maken. Bingo voor Zwarte Panter die de voorzitter van HDG op de site van het bijtende Kiss-katje afdeed als konijn.
Maar het zijn niet alleen konijnen die het gevaar lopen om te worden opgepeuzeld. Zeker in oorlogstijd kan het zomaar gebeuren dat ook poezen in de pan verdwijnen.
Dat Bijtend IJburg en IJburg Gastvrij graag oorlogje spelen met HDG houdt de IJburgse gemoederen nauwelijks bezig. Maar dat Communicatiebureau De Wijde Blik in haar Eindrapport Parkeeroplossing Sportpark IJburg ongevraagd (!) de deur wagenwijd openzet voor tijdelijke parkeerplaatsen in het Diemerpark, is een dolkstoot voor de enkele maanden geleden ontstane overeenstemming tussen enerzijds HDG en anderzijds de hockeyclub AHC IJburg en de voetbalclub AFC IJburg.
De sportclubs vonden iedere oplossing voor de parkeerproblematiek goed, als hij maar snel kwam en in of net buiten het park zou zijn. HDG beloofde haar beroep in te trekken tegen de gewijzigde vaststelling bestemmingsplan IJburg 1ste fase als de optie die het blik buiten het park houdt, het haalt. Maar De Wijde Blik lapt de heldere uitslag van de meningspeiling die zij zelf onder de IJburgers hield aan de laars met haar ongevraagde aanbeveling. En ons Kiss-katje heeft feilloos door waar dit toch toe leidt. Ja, nogmaals bingo voor Zwarte Panter die opgetogen blogt dat er parkeerplaatsen in het Diemerpark komen die vervolgens gewoon blijven liggen.
Het lijkt erop dat het communicatiebureau er vooral op uit is geweest haar opdrachtgever, stadsdeel Oost, te behagen. Dat De Wijde Blik met een vernauwde blik heeft gekeken lijdt dan ook geen twijfel. En dan klagen over verziekte verhoudingen op IJburg? Het Kiss-katje ligt al op de loer, zij spint er wel bij.